Om oss
Litt om oss.

Hei!
En liten introduksjon av oss, Morten og Reidun. Vi bor på Røros med våre to pyreneere – Bella og Kamilla. Morten er psykiater og har privatpraksis i hjemmet, og Reidun er sykepleier og jobber ved Røros Sykehus.
De siste årene har det meste av vår fritid vært viet våre pyer, reising på utstillinger og mye spennende klubbarbeid. Morten i styret de senere år og Reidun i opplysnings sentralen og utstillingskomiteen. Det blir mer og mer spennende å være med i klubben etter hvert som kunnskapen til rasen vokser. I første omgang har det resultert i at vi prøver oss med egen kennel og valpekull på våre herlige tisper.

Hvorfor pyreneer ?
Ja, etter diverse katter i hjemmet var diskusjonen i gang om at vi ønsket oss en hund. Hvilken rase skulle vi velge? Det måtte være en familiehund, som var glad i barn og ikke minst en god turkamerat. Det ble en del lesing om hunder, men vi tenkte ikke på noe pyreneer. Tilfeldighet eller ikke, Morten på togtur til Oslo, og hvem treffer han da? Jo Ester med Hilde Aune, som var på kjærlighetstur. Tror Morten bestemte seg allerede da om hvilken hund han skulle ha. Ester med sin stoiske ro og herlige utstråling forelsket nok Morten seg i.
Vel hjemme fortalte Morten om dette møte, men jeg skulle ikke ha en så stor hund. Så vi glemte dette møte, helt til det ringte på døren noen måneder senere. Hvem kom på besøk? Jo, Ester som skulle vise fram to av sine valper, Gullik og Guttorm, geleidet av Hilde A og Sølvi. Og Gullik krøp raskt inn i hjerteroten min, samtidig som han fant seg godt til rette hjemme hos oss. Spiste fort opp maten til Oddvar og Siril (våre to katter på den tiden), og viste at her ville han være.
Dagen etter besøket ringte vi Hilde og spurte om når vi kunne hente han. Han flyttet inn til oss i august 1996. Gullik var en glad og stor hund, og var nok vokteren i nabolaget. På den tid tenkte vi ikke utstilling, og det var nok bra. For med noe rosa snute gjorde han det ikke noe særlig bra i utstillingsringen, selv om han hadde noen herlige mørke øyne. Gullik ble familiehunden og turkameraten vi ønsket oss.

Etter noen år ble Morten med i styret og vi ble mer kjent med andre py-folk. Forsto etter hvert at det var moro også med utstilling og ikke minst var det sosialt for hundeeierne også. Det var da det vokste fram et ønske om ei tispe i flokken vår. Samtidig kom det kull på Kennel Sætra, og vi forelsket oss i ei lita tispe derfra. Februar 2005 kunne vi hente Bella hjem til oss. En herlig tispe med et herlig gemytt. Gullik tok seg av henne fra første dag, og passet på henne.
Etter at Gullik måtte forlate oss nærmere 9 år gammel, ble det ble veldig rolig for Bella, som tydeligvis er et flokkdyr. Redningen ble Kennel Cubilon, hvor K-kullet ble født i august 2005. Det var noen nydelige valper, og en som vi forelsket oss i, lille Kamilla. Hun var egentlig ikke til salgs, men etter litt diskusjon ble vi enige. Kamilla ble vår nye tispe, og skal ha et kull på Kennel Cubilon.
Kamilla er en sjarmerende tispe med et herlig uttrykk og utstråling, og hun fikk litt fart i Bella. De er i dag veldig gode venner og passer på hverandre. Bella den rolige, sindige med herlig gemytt. Kan gå løs rundt oss på tur i fjellet, hun passer på flokken sin. Kamilla er den nære når vi er hjemme, vil helst ligge i armkroken til far. På tur har hun ikke noe særlig inngående linjer, og vil helst utforske området noe lenger borte enn det vi er begeistret for.
Med Bella og Kamilla vokste også interessen for utstilling. De senere år har det blitt en del reising, og det har vært moro. Blitt kjent med mange py-eiere og lærer hele tiden noe nytt om rasen. Tror også at det er nyttig for hundene, den sosiale treningen de får der. Ikke minst er det moro når det går bra, og vi har to fine jenter som ble Norske Championer på første utstilling etter fylte 2 år.

Planer fremover er å prøve oss med valper. Første parring med Bella, var ikke vellykket – ingen valper. Men hun er ung og skal få flere sjanser. Vi ser nå fram til at Kamilla skal få løpetid, slik at vi kan parre henne. Det blir en spennende tid framover.

Som dere skjønner er det ting på gang! Følg med – Oppdatering kommer når det skjer noe her oppe på vidda.

Copyright © 2008 Reidun Guldahl. All Rights Reserved.
admin
Webdesigne Bjarne Kvilvang -email-